tiramisu van speculaas

139 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 eidooier
  • 60 gr suiker
  • 250 gr mascarpone
  • 2 gr gelatine blaadjes
  • 150 gr room
  • speculaas
  • sterke koffie
  • cacaopoeder
  • poedersuiker
  1. klop de eidooier op met de suiker tot een dikke witte creme
  2. Roer er de mascarpone door
  3. Verwarm 2 el van de room en los daar de gelatine op ( gelatine eerst in koud water weken en goedd uitpersen )
  4. Doe bij de rest van de room en roer dit door de mascarponemengsel.
  5. Leg in een vorm de speculoos overgiet met een beetje koffie en laat even in de koekjes trekken
  6. Schep de helft van de mascarpone op de koekjes en strijk het plat
  7. Doop speculoosjes in de koffieen leg op de mascarpone
  8. Schep de tweede helft van de mascarpone der boven open strijk glad
  9. Laat enkele uren in de koelkast opstijven
  10. Bestrooi de tiramisu met deels cacaopoeder en deels poedersuiker.
chrisje75