tiramisu met witte chocolade

9 20 5 5
Aantal personen:
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 15 cl vloeibare room
  • 100 gram melkchocolade met hazelnoten
  • 6 bastognekoeken met kandijsuiker
  • 10 gram bittere cacaopoeder
  • 10 gram hazelnootpoeder
  • 1 koffielepel gemalen kaneel .
  • 1 snufje zout
  1. Klop in een kom de eierdooiers en de suiker op tot een wit schuim. Voeg de mascarpone toe en maak het mooi glad. Klop in een andere kom de eiwitten stevig op met een snufje zout. Voeg ze voorzichtig toe aan het eerste mengsel en zet het dan weg. Breng de vloeibare room aan de kook, haal het van het vuur af en laat er de chocolade in smelten. Meng dit goed en laat dit afkoelen. Verkruimel een koekje per glaasje. Bedek de laag koekjes met chocoladesaus en mascarpone. Herhaal dit voor alle glazen. Bestrooi elke tiramisu met een mengsel van cacao, hazelnootpoeder en kaneel. Zet 3 uur in de koelkast voordat u gaat proeven.
arne beckerson