Tiramisu met speculoos

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 300 g speculoos
  • 500 g mascarpone
  • 2,5 dl sterke koffie (1 schep koffie per tas)
  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 4 eetlepels amaretto
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  1. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker wit schuimig.
  2. Klop de mascarpone los met de amaretto en meng met de eidooiers.
  3. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder het mengsel.
  4. Dompel de speculoosjes even in de koffie. Schik een laag speculoosjes op de bodem van een langwerpige cakevorm of glazen schaal.
  5. Bedek met 1/3 mascarponecrème.
  6. Leg hierop weer een laag met koffie doordrenkte speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit vervolgens nog een keer.
  7. Bestrooi met gezeefd cacaopoeder.
  8. Laat vier uur opstijven in de koelkast.
MarieVanslambrouck
Meer inspiratie

BelgischDessertNagerecht