Tiramisu met speculoos

32 15 4 5
Aantal personen:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr `volle kwark
  • 1 kop sterke koffie
  • 3 el suiker
  • 16 stuks speculoosjes
  • cacaopoeder
  • chocolade dessertsaus
  1. De chocolade dessertsaus (kan ook vervangen worden door een andere dessertsaus zoals karamel, aardbei,...)
  2. Zet een kop sterke koffie en laat afkoelen.
  3. Meng de mascarpone + verse kaas + suiker + 2 eetlepels koffie tot een romig beslag.
  4. Drenk de speculoos in de resterende koffie.
  5. Prak de geweekte speculoos met een vork fijn en giet het overtollig vocht af.
  6. Doe het mascarponemengsel in een spuitzak (hoeft niet maar is wel handig om de dessertglaasjes te vullen, je kunt ook met een lepel de glaasjes vullen).
  7. Leg in elk dessertglaasje een bodempje chocolade (of andere) dessertsaus, spuit er een laagje mascarponebeslag op, leg er een laagje speculoos op en weer een laagje mascarponebeslag. Bestrooi met cacaopoeder.
  8. Dek de glaasjes af met vershoudfolie en zet de tiramisu met speculoos minstens 4 uur in de koelkast alvorens te serveren.
Love to Cook