Tiramisu met speculoos

1 35 0 5
Aantal personen:
  • 125 g speculoos
  • 250 g mascarpone
  • sterke koffie
  • 2 eierdooiers
  • 1 eiwit
  • 50 g bloemsuiker
  • 2 el amaretto
  • cacaopoeder of speculoos crumble
  1. Maak sterke koffie.
  2. Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart.
  3. Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben.
  4. Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel.
  5. Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder het mascarponecrème.
  6. Dompel de speculoosjes één voor één kort in de koffie.
  7. Leg ze op de bodem van een kom.
  8. Bedek de speculoosjes met een laag mascarponécrème.
  9. Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal nog een keer.
  10. Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  11. Strooi vlak voor het opdienen een laagje cacaopoeder of speculooskruimels over de tiramisu.
Levietie