tiramisu met speculoos

57 300 3 5
Aantal personen:
  • 125 gram speculoos
  • 250 Gram mascarpone kaas
  • sterke koffie
  • 2 stuks eidooier
  • 1 stuks eiwit
  • 50 gram bloemsuiker
  • 2 eetlepels amaretto
  • cacaopoeder als afwerking
  1. Zo maak je het
  2. • Maak sterke koffie. Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje
  3. • Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart
  4. • Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben
  5. • Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel
  6. • Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit
  7. • Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie maar niet te lang:
  8. ze moeten nog een beetje krokant zijn
  9. • Leg ze op de bodem van een kom
  10. • Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème
  11. • Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte Lotus
  12. speculoosjes en vervolgens weer een laag crème.
  13. Herhaal dit dan nog een keer
  14. • Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven
  15. • Strooi vlak voor het opdienen met een bloemsuikerzeef
  16. een laagje cacaopoeder
evi.gaethofs