Tiramisu met speculaas

13 30 4 5
Aantal personen:
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr bloemsuiker
  • 2 eieren
  • 1 borrelglas Baileys
  • 1 pak Lotus speculaas
  • 1 el cacaopoeder
  • 2,5 dl room (geen light)
  • 1 tas sterke koffie (lauw of koud!)
  1. - Splits de eieren. Doe de eigelen in een grote kom, voeg er de suiker bij en roer goed met de klopper tot het mengsel lichter van kleur - wit - wordt.
  2. - Voeg de mascarpone toe en roer goed. Klonters? Geen paniek, blijf roeren.
  3. - Giet de helft van de Baileys erbij.
  4. - Klop in een andere kom de room stijf en vermeng met de kaasmassa.
  5. - Klop in nog een andere kom het eiwit tot stevig schuim en schep voorzichtig onder het mengsel.
  6. - Giet de rest van de likeur bij de koffie.
  7. - Dompel de koekjes één voor één heel even in de koffie. Bedek de bodem van een schotel met de koekjes. Giet hierover een laag van de vulling. Leg hierop opnieuw een laag koekjes.
  8. - Giet de rest van de vulling erop en bestrooi met cacao.
  9. - Bedek met folie en zet in de koelkast.
  10. - Opm.: Je kan de tiramisu ook in aparte potjes doen. Het belangrijkste is dat je er folie over doet, anders droogt hij uit.
  11. (Koen Thys)
vaya