Tiramisu met Speculaas en Amandelaroma

26 40 5 5
Aantal personen:
  • 1 pak speculaas
  • 500 gram mascarpone
  • 1x sterke koffie
  • 1 scheut amandelextract
  • 4 eiwitten
  • 5 eigelen
  • 6 eetlepels suiker
  1. Scheid de eiwitten van de eigelen en klop ze beiden op met 3 eetlepels suiker.
  2. Klop het eigeel tot een schuimige massa en roer de mascarpone erdoor.
  3. Klop het eiwit tot een vaste massa, en spatel voorzichtig onder het eigeel en de mascarpone.
  4. Maak sterke koffie en doe er wat amandelaroma erdoor (naar eigen smaak de hoeveelheid).
  5. Dip de speculaaskoekjes in de koffie en schik ze in een schaal (laat wat plaats tussen de koekjes).
  6. Leg een mooie laag van het mengsel bovenop en begin dan opnieuw met de speculaaskoekjes. Stapel een 3-tal laagjes boven elkaar.
  7. Laat het een nachtje rusten in de koelkast.
  8. Bestrooi voor het opdienen crumblespeculaas erover.
  9. Smakelijk!
antonella