Tiramisu met peren en kokos

42 0 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 4 rijpe peren
  • 1 stuk citroen (sap)
  • 5 eetlepels suiker
  • 100 gr kokosbiscuit
  • 3 eetelepels perenlikeur (eventueel)
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram magere kwark
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • cacao
  • kokossnippers of kokosraspel
  • 250 ml water
  1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne schijfjes. Breng de peer in 250 ml water, citroensap, en 2 eetlepels suiker aan de kook. Laat het fruit 3 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Giet de peerschijfjes af en vang het vocht op.
  2. Beleg een vorm (ca. 16 x22 cm) met kokosbiscuit. Roer de perenlikeur door 5 el perensap en bedruppel daarmee het kokosbiscuit. Roer de mascarpone, de kwark, 3 el suiker, vanillesuiker en 5 el perensap glad.
  3. Verdeel de peerschijfjes over de lange vingers. Strijk de mascarponecreme over de peren en zet de tiramisu minstens 1 uur koud weg. Strooi met een zeefje cacao over de tiramisu en garneer met de kokos.
anja vroomen_2