tiramisu met lotus speculoos

11 35 2 5
Aantal personen:
  1. maak sterke koffie, gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje. Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart. meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker, en de amaretto tot een luchtig beslag. DIt mengsel moet een lichte kleur hebben. Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel. Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecreme. Klop de lepel niet af op de rand van de kom. want zo klopt u de lucht uit het opgeklopte eiwit. Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie, maar niet te lang, ze moeten nog een beetje krokant zijn. Leg ze op de bodem van een kom. Bedek de speculoosjes met een laag mascarpone creme. hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte lotus speculoosjes, en vervolgens weer een laag creme. herhaal dit dan nog een keer.
  2. Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven. Strooi vlak voor het opdienen met een bloemsuikerzeef een laagje cacaopoeder over de tiramisu
NelekeP