Tiramisu met limoncello Limoncello tiramisù

25 45 4 5
Aantal personen:
  • 24 stuks lange vingers
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 120 gram poedersuiker
  • 80 ml citroensap
  • 80 ml Limoncello
  1. 2 citroenen om te garneren
  2. Meng de slagroom met de mascarpone en de poedersuiker. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel.
  3. Rasp de schil van een citroen en voeg toe aan het roommengsel. Meng het citroensap met de Limoncello.
  4. Maak de tiramisu. In een schaal: leg de helft van de lange vingers op de bodem. Giet de helft van het Limoncellomengsel erover en bedek met de helft van de mascarpone. Leg daar de rest van de lange vingers op en giet het overige Limoncellomengsel eroverheen. Sluit af met een laag mascarpone.
  5. je kan de marcropone vervangen door roomkaas light en bleuband plantaardige halfvole creme fraise
  6. Indivuele porties:
  7. neem zes bordjes en bouw de tiramisu per bord op. Snijd de laatste citroen in hele dunne plakjes. Garneer de tiramisu eventueel met verse munt en poedersuiker. Zet in de
  8. koelkast tot het moment van serveren.
Ans Ruitenberg