Tiramisu met Limoncello & Bosvruchten

5 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 eieren
  • 400 gram Mascarpone
  • 80 gram suiker
  • 8 Boudoirs ( lange vingers )
  • 1 borrelglas limoncello
  • 1 onbehandelde citroen
  • 200 cl bosvruchtencoulis
  • 4 aardbeien
  • 1 bakje frambozen
  • 1 bakje bosbessen
  • 1 bakje aalbessen
  • 4 muntblaadjes
  • suiker
  1. Werkwijze:
  2. Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker in een kom op tot een wit schuim. Voeg de mascarpone er aan toe, het liefst met de mixer. Breng dit geheel op smaak met de limoncello en voeg de citroenzeste toe. Stop als het mengsel er uitziet als een crème en dek hem af met folie om hem in de koelkast op te laten stijven.
  3. Snij ondertussen de koekjes doormidden, dompel ze in de bosvruchtencoulis die u eerst wat hebt opgewarmd. Als de coulis te dik is, verdun hem dan met een beetje water. Leg de gedompelde koekjes op een rooster. Opmaak:
  4. Neem transparante schaaltjes. Spuit met een spuitzak de crème op de bodem van de schaaltjes, leg er 2 koekjes op, spuit er opnieuw de crème over en 2 halve koekjes. Leg de bosvruchten erop en een beetje suiker. Versier met verse munt.
Alpha