Tiramisù (classico)

17 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 eieren
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 1 kop loeisterke koffie
  • 1 scheutje Amaretto
  • 2 pak lange vingers
  • cacaopoeder
  1. Eieren scheiden. (NB: er mag helemaal geen eigeel in het eiwit zitten!)
  2. Snufje zout aan eiwitten toevoegen en met mixer stijf kloppen. Check: als je de kom op zijn kop houdt, mag het eiwit er niet uit vallen.
  3. Eigeel met mascarpone goed mengen tot een egale substantie.
  4. Basterdsuiker er goed doorheen mengen.
  5. Stijfgeklopte eiwitten luchtig door eigeelmengsel spatelen.
  6. Koffie in plat soepbord schenken en scheutje amaretto (hoeveelheid naar smaak) toevoegen.
  7. Lange vingers ca. 1 seconde erin dopen en de bodem van een platte schaal ermee bedekken.
  8. Helft van het mascarpone-eiermengsel erover schenken en gelijkmatig verdelen.
  9. Stap 6 en 7 herhalen.
  10. Cacaopoeder erover strooien en een nacht in de koelkast laten opstijven.
mbunt