Timbaaltje van asperges met tomaten en basilicumolie

1 15 0 5
Aantal personen:
  • 1 bussel asperges
  • 2 tomaten
  • basilicumolijfolie
  • 150 gr gerookte zalm
  • 8 stuks gebakken scampi
  • 1 foccacio
  • 20 blaadjes verse basilicum
  1. Kook de asperges beetgaar en laat afkoelen.
  2. Tomaten in 4 snijden, ontpitten en in brunoise snijden, mengen met de in stukken gesneden asperges, gesnipperdeblaadjes verse basilicum en basilicumolijfolie.Laten trekken en regelmatig voorzichtig omroeren.Dunne plakjes gerookte zalm en gebakken scampi om bord leggen, in het middel een timbaaltje van asperges en tomaten. Versieren met enkele blaadjes verse basilicum en verse pesto.
  3. Serveren met pas afgebakken foccacio.
  4. Indien gewenst kan de zalm en de scampi vervangen worden door rauwe of gerookte ham.
Martine ouderi