Tijgerpistolet met zelfgemaakte hamburger en appel-waterkerssalade

0 20 0 5
Aantal personen:
  • 4 tijgerpistolets
  • 500 g gemalen rundvlees
  • 2 gesnipperde pijpajuintjes
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 ei
  • 1 el broodkruim of paneermeel
  • 1 fris zure appel, bv. Jonagold
  • bosje grove waterkers
  • 1 partje citroen
  • peper & zout
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • kaneelpoeder
  1. Meng het ei, de pijpajuin, look en broodkruim onder het vlees en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper en een snuifje kaneelpoeder. Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties en maak er hamburgers van.
  2. Bak de burgers langs beide kanten goudbruin (ongeveer 5 minuten per zijde).
  3. Boen de appel schoon en snijd hem in fijne reepjes. Druppel er een beetje citroensap over en meng de appel onder de waterkers.
  4. Leg de hamburgers tussen de tijgerpistolets, leg er flink wat sla op en serveer.
NelekeP