Tijgergarnalen op een slaatje met nori

39 20 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 100 g witte kool, in dunne repen
  • 50 g Thaise aspergepunten, in de lengte gehalveerd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn, te vervangen door droge sherry)
  • 1 koffielepel miso (Japanse bouillonpasta, eventueel te vervangen door bouillonpoeder)
  • 1 versnipperd sjalotje
  • 2 eetlepels Solo vloeibaar
  • 3 eetlepels maisolie
  • peper en zout
  • 2 norivellen, in dunne reepjes (liefst kort geroosterde)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 16 grote tijgergarnalen of gamba's
  1. Breng 1 liter water aan de kook. Kook de witte kool en de aspergepunten gedurende 1 minuut.
  2. Laat uitlekken en afkoelen tot lauw.
  3. Meng een eetlepel citroensap, de mirin, de miso, de gesnipperde sjalot en 3 eetlepels olie tot een dressing.
  4. Voeg naar smaak peper toe. Vermeng met de aspergepunten en de witte kool.
  5. Strooi de reepjes nori erover.
  6. Fruit de knoflook in de Solo. Zet het vuur hoog en bak de garnalen in de hete pan gedurende 2 à 3 minuten.
  7. Besprenkel met de rest van het citroensap en bestrooi met een snufje zout.
  8. Serveer direct op een bedje van het nori-slaatje.
Solo