Tijgergarnalen met tomaat

8 20 5 5
Aantal personen:
  • 8 tijgergarnalen
  • 2 kfl. solo
  • 1 kfl. olie
  • 2 grote, rijpe trostomaten
  • 1 sjalotje
  • 50 ml. droge, witte wijn
  • 1 kfl. Italiaanse kruiden
  • 1 handjevol gesnipperde peterselie
  • 1 kfl. citroen
  • Peper & Zout
  • 1 broodje
  1. Ontdoe de tijgergarnalen van hun jasje.
  2. Spoel ze en dep ze droog met keukenpapier.
  3. Ontvel en ontpit de tomaten.
  4. Doe het tomatenvlees in blokjes.
  5. Snipper het sjalotje en stoof in kfl. solo.
  6. Voeg de tomaten en de wijn toe en laat onder gesloten deksel 5' garen.
  7. Bak intussen de tijgergarnalen in kfl. solo/olie.
  8. Kruid met pezo.
  9. Doe de Italiaanse kruiden bij de tomatensaus.
  10. Voeg citroensap toe aan de peterselie en meng onder de saus.
  11. Lepel de saus op voorverwarmd bordje.
  12. Werk af met tijgergarnalen.
  13. Serveer er versgebakken broodje bij.
Pegsken