Tijgergarnalen met looksaus

13 20 0 5
Aantal personen:
  • 12 grote tijgergarnalen
  • 4 el sojasaus
  • 4 el oestersaus
  • 1 el vissaus
  • 2 el bruine suiker
  • 8 tot 10 teentjes look
  • 1 el limoensap
  • 1 verse rode chilipepertje zonder zaadjes
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 verse limoen
  1. Meng de ingredienten van de saus en zet opzij.
  2. 2.Steek de houtskool van de BBQ aan of warm de gasbbq op.
  3. 3.Snij de garnalen open en ontdoe van het darmkanaal,maar laat de pel er aan.Ontdoe van de kop.
  4. 4.Plaats de garnalen in een schaal met platte bodem en giet de marinade er over.
  5. 5.Laat de garnalen marineren in de koelkast.
  6. 6.Grill gedurende 3 min langs bijde zijden.De garnalen zijn klaar als ze lichtroze worden.
  7. Ondertussen de marinade met wat room opwarmen en als saus gebruiken.
  8. 7.Onmiddellijk opdienen met stukjes limoen en overstrooien met koriander.
  9. Dit gerecht kan zo,met frans brood of met rijst opgedient worden
james.bond007