Tijgergarnalen in boter en knoflook

5 45 4 5
Aantal personen:
  1. 1 kg tijgergarnalen, 250 gr. roomboter, 6 knoflookteentjes, bouillonblokje, taotjo-sambal, een beetje suiker of een lepel honing.
  2. Bereiding:
  3. Tijgergarnalen koop je meestal diepgevroren. Een kilo is voldoende voor drie tot vier personen. Laat de garnalen volledig ontdooien onder stromend water en laat even rusten. Verwijder altijd op voorhand het darmkanaal weg uit de scampi.
  4. Smelt in een grote platte pan op een zacht vuurtje 150 gram echte boter en strooi daarin een achttal, in stukjes gesneden of geplette knoflookteentjes. Breng op smaak met een bouillonblokje, een koffielepeltje taotjo-sambal en een koffielepel suiker of een lepel honing. Leg de garnalen in de boter en laat zachtjes garen tot ze aan beide zijden goed roze zijn. Voor het opdienen nog 100 gr boter door de saus roerenen laten smelten.
Theoke_1