Tien snelle ideetjes met een pakje diepvries spinazie

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 pak diepvries spinazie *
  • Kijk bij de diverse bereidingen
  1. Diepvriesspinazie? Daar kun je zo veel mee! Deze groene bladgroente, boordevol ijzer, is ideaal om te bakken, te stampen, te pureren of te gratineren. En een voordeel: diepvriesspinazie* bevat ongeveer 72 calorieën per 100 gram. * Voor alle recepten geldt dat de spinazie ontdooid en goed uitgelekt moet zijn.
  2. 1 Soepje voor vier personen
  3. Bak 2 fijngesneden sjalotjes en 1 geperst teentje knoflook 8 min. in 2 el olijfolie. Bak 450 g diepvriesspinazie 4 min. mee. Voeg 7-8 dl groente- of kippenbouillon en 2 blaadjes salie toe. Kook de soep circa 15 min. en pureer hem. Meng 6 el lobbig geklopte slagroom met 3 el fijngesneden bieslook en roer dit door de soep.
  4. 2 Ovenschoteltjes voor vier personen
  5. Roerbak 1 fijngesneden teentje knoflook en 750 g diepvriesspinazie 3 min. op hoog vuur. Voeg zout, peper en 50 g geraspte jonge kaas toe. Verdeel dit over 4 ovenschaaltjes en maak in het midden een kuiltje. Breek in elk schaaltje een ei en zet ze 10-12 min. in een voorverwarmde oven op 200ºC tot de dooiers gestold zijn.
  6. 3 Stamppot voor vier personen
  7. Pureer 1 kg gekookte aardappelen en voeg 30 g boter en 1-2 dl hete melk toe. Bak 125 g reepjes mager ontbijtspek in een droge koekenpan krokant en roer deze met het spekvet en 450 g uitgelekte en grof gesneden diepvriesspinazie door de puree.
  8. 4 Gegratineerde ovenschotel
  9. Bak 5 fijngesneden sjalotjes 10 min. in 40 g boter. Bak 450 g diepvriesspinazie 5 min. mee. Schep dit in een ovenschaal en bestrooi met 100 g extra belegen kaas. Gratineer de spinazie circa 20 min. in een voorverwarmde oven op 200ºC.
  10. 5 Tortilla's met feta
  11. Meng 450 g diepvriesspinazie met 150 g verkruimelde feta, 2 el pijnboompitten, 1 ei en 6 gedroogde tomaten in stukjes. Vul hiermee 4 bloemtortilla's (of flensjes), rol ze op en bestrooi ze met 50 g geraspte kaas. Zet ze 20 min. in een voorverwarmde oven op 200ºC.
  12. 6 Crostini met rauwe ham
  13. Roerbak 1 fijngesneden teentje knoflook en 450 g diepvriesspinazie 2-3 min. in 2 el olijfolie. Beleg een snee geroosterd (stok)brood royaal met rauwe ham en leg daarop een lepel warme spinazie. Garneer met geschaafde oude kaas.
  14. 7 Romige pastasaus voor vier personen
  15. Smelt 200 g verse (kruiden)roomkaas, roer er 450 g diepvriesspinazie door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de saus bij de pasta met geraspte oude kaas.
  16. 8 Frittata spinazie
  17. Bak 2 fijngesneden uien 10 min. in 1 el olijfolie. Klop 8 eieren los en voeg 450 g diepvriesspinazie, 60 g geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper toe. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag, voeg het eimengsel toe en bak op zacht vuur tot de omelet is gestold. Keer hem en bak ook de andere kant. 9Kleine flensjes.
  18. Stamp 250 g gekookte aardappelen fijn en roer er 1½ - 2 dl volle melk door. Hak 250 g diepvriesspinazie grof en roer dit met 2 el bloem, zout, een snufje kerriepoeder, 2 eieren, 2 eiwitten en 1 el crème fraîche door het aardappelmengsel tot een flensjesbeslag. Bak hier in de boter kleine flensjes van.
  19. 10 Hartige taartjes voor zes personen
  20. Bekleed 6 ingevette taartvormpjes van 8 cm doorsnede met een plakje bladerdeeg. Prik de deegbodems in met een vork en verdeel hierover 450 g goed uitgelekte en grofgesneden diepvriesspinazie. Meng 3 eieren, 1 eidooier, 2½ dl crème fraîche, 1 tl tijmblaadjes, zout en peper en schenk dit op de spinazie. Bak de taartjes circa 30 min. in een voorverwarmde oven op 200ºC.
Love to Cook