Thessalonische preischotel met rijst

1 0 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram prei
  • 500 gram tomaten
  • 3 paprika's
  • 3 el olijfolie
  • 500 gram rijst
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • 1/2 citroen, sap ervan
  1. Maak de prei schoon, was hem goed en snijd hem in stukken.
  2. Breng water met zout aan de kook en doe de prei er 5 minuten in, laat daarna uitlekken in een zeef.
  3. Pel de tomaten en snijd ze in blokjes.
  4. Maak de paprika's schoon en snijd in fijne reepjes.
  5. Maak in een pan de olie heet en bak de stukken prei licht aan, niet laten bruin worden. Strooi de rijst erbij.
  6. Leg de tomaten en paprika's erbij en bestrooi met paprikapoeder, zout en peper.
  7. Laat alles 20 minuten zachtjes smoren.
  8. Breng op smaak met citroensap.
  9. Lekker met vlees of vis.
Mystica