Thaise viskoekjes

2 60 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram witvis
  • 2 eetlepels rode Thaise currypasta
  • 3 theelepels palmsuiker (als je dat niet hebt dan bruine suiker)
  • 3 theelepels vissaus
  • 3 limoenblaadjes
  • 1 eetlepel in stukjes gesneden korianderblaadjes
  • 1 middelgroot ei
  • 2 stengels kousenband, in kleine ringetjes gesneden (als je dat niet hebt dan bv 2 bosuitjes)
  • zonnebloemolie (arachideolie of kokosolie kan ook, zolang het maar plantaardige olie is
  • snufje zout
  1. Blancheer de kousenband kort en giet daarna direct onder koud water af (zodat het kookproces stopt)
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de kousenband in een keukenmachine en pulseer kort tot het een fijn gemalen massa is
  3. Meng de kousenband door de fijn gemalen vis massa
  4. Zet dit minimaal 30 min in de koelkast
  5. Maak koekjes, de grote kan jezelf bepalen, klein als hapje of groot als burger…
  6. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een laagje zonnebloemolie van ongeveer 2 a 3 cm (ik gebruik zonnebloemolie, omdat die het meest neutraal van smaak is)
  7. Bak de koekjes aan elke kant ongeveer 2 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Let op dat ze voldoende ruimte hebben in de pan. Het is beter om in verschillende porties de koekjes te bakken dan in één keer (als de olie te koud wordt trekt de olie in het koekje en worden die “zompig”)
  8. Leg ze even te drogen op keukenpapier
  9. Serveer warm met bv een wasabi mayonaise erbij
loves&delights