Thaise viscurry

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 8 krielaardappels
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 ui in dunne ringen
  • 2 à 3 el thaise rode of groene currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 125 ml visbouillon
  • 2 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 4 bosuitjes in dunne ringen
  • 500 g stevige witvisfilet in blokjes van 3cm
  • 2 1/2 el gehakte koriander
  • gestoomde of gekookte rijst
  1. Kook de krielaardappels in 8 à 12 min. in kokend water met zout gaar en snijd ze in blokjes van 3cm. Verhit de olie in een wok of diepe koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 1 à 2 min. met 1tl zout om zacht te worden. Voeg currypasta naar smaak toe en bak 1 min. tot de geuren vrijkomen. Voeg de kokosmelk toe en kook 5 min.
  2. Voeg de bouillon, vissaus, limoensap, suiker, bosui en vis toe. Kook 3 min. of tot de vis gaar is. Voeg de aardappel en koriander en evt. rode peper toe.
stey