Thaise tonijnburgertjes met frisse koriander-komkommersalade

5 20 5 5
Aantal personen:
  • 3 blikjes tonijn in olijfolie (à ca. 150 g met MSC-keurmerk), uitgelekt
  • 3 el bloem + extra om te bestuiven
  • 1 limoen rasp en sap
  • 4 el grof gehakte koriander
  • 1 komkommer
  • 2 el grof gehakte munt
  • 1 ei
  • 1 chilipepertje zonder zaad fijn gehakt ( optie)
  1. Als voorgerechtje of aperitiefhapje.
  2. Laat de blikjes tonijn in een vergiet uitlekken, maar vang ca. 3 el van de olie op.
  3. Maak de tonijn in een kom met een vork fijn en mengsel er het ei, de bloem, het limoenraspsel en de helft van de koriander door.
  4. BRON: Vriendin .nl
  5. Voeg ook wat peper toe.
  6. Vorm van het mengsel 8 balletjes.
  7. Duw de balletjes iets platter en wentel ze door de bloem.
  8. Leg ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  9. Schil de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes.
  10. Meng de komkommer met het limoensap, de munt, de resterende koriander en eventueel de chilipeper.
  11. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  12. Verwarm in een ruime koekenpan de achtergehouden olie en bak de tonijnkoekjes in ca. 2 minuten per kant goudbruin.
  13. Verdeel ze over borden en leg er wat van de komkommersla bij.
Love to Cook