thaise preicurry met koolvis

0 20 0 5
Aantal personen:
  • 400 g koolvisfilet in blokjes
  • 300 g pandanrijst
  • 2 el olie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 preien, in ringetjes
  • 2 el Thaise rode currypasta
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • handvol basilicumblaadjes
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de prei toe en bak 2 minuten mee. Schep de currypasta erdoor en bak 1 minuut, tot de geuren vrijkomen. Schenk de kokosmelk erbij en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Leg de koolvis in de curry en stoof in 6 minuten zachtjes gaar. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de curry erover. Bestrooi met de basilicumblaadjes.
NelekeP