Thaise pompoensoep

44 60 5 5
Aantal personen:
  • 1 pompoen
  • 2 eetlepels rode Thaise currypasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 klontje Solo
  • water
  1. Snij je pompoen in gelijke stukken* en doe ze in een grote soeppot samen met wat Solo. Omdat je de pompoen kookt, kan het lekker zijn om op voorhand een uitje te stoven in de pot voor een betere basis aan smaak.
  2. Voeg de currypasta toe en bak deze 2 minuten mee (al roerend als je pot niet helemaal vol zit).
  3. Vul de soeppot tot net boven de pompoen met kokend water, alle stukjes moeten net onder staan.
  4. Laat de soep pruttelen op een klein vuur tot de stukjes volledig gaar zijn. Prik er met een vork in voor de ultieme gaarheidstest.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of blender
  6. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
Kokerellen.be