Thaise Paneang curry

2 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 brik kokoscreme
  • 2 eetlepel paneang curry pasta
  • 200 g kip in blokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 koffielepel donkere suiker
  • 1/2 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepel geroosterde, gemalen pindanoten
  • 3 stuk kaffar lime blaadjes
  • 125 gram (jasmijn)rijst
  1. ~ kokoscreme in wokpan opwarmen op medium stand tot olie-achtig wordt
  2. ~ paneang curry pasta toevoegen en al roerend aan de kook brengen
  3. ~ kip toevoegen en ong. 1 min. laten meekoken
  4. ~ kokosmelk toevoegen
  5. ~ suiker en vissaus met elkaar mengen en in de wokpan bijvoegen
  6. ~ de gemalen pindanoten en de kaffar lime blaadjes toevoegen en op een zacht vuurtje laten pruttelen tot de saus ingedikt is
  7. ~ serveren met witte (jasmijn)rijst
Py
Meer inspiratie

ThaisGevogelteHoofdgerecht