Thaise mie met zure mie (is eigenlijk: met surimi ;) )

1 20 0 5
Aantal personen:
  • 300 g surimi
  • beetje zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 100 g boemboe rode curry
  • 400 g thaise roerbakmix
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 g chinese eiermie
  • 150 g sojascheuten
  • koriander (liefst vers)
  1. Snij de surimi in stukjes en de uien in halve ringen.
  2. Verhit de olie in een wokpan en roerbak de uien een 4-tal minuten. Voeg daarna de boemboe en de roerbakmix toe en roerbak nog een 3-tal minuten. Voeg tenslotte de kokosmelk en de surimi toe en laat nog een 2-tal minuten verder koken.
  3. Bereid ondertussen de mie zoals beschreven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  4. Voeg tenslotte de mie en de sojascheuten toe in de wokpan, roer goed en laat nog 1 minuutje verder sudderen.
  5. Strooi er wat grof gesneden koriander over als afwerking.
Mommy N