Thaise kokossoep met kip

24 30 4 5
Aantal personen:
  • 5 dl kokosmelk en 4 dl kippenbouillon
  • 2 stengels roensgras en 1 limoen
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 5 theel tom yun olie
  • 100 gr beurre manie(= 50 gr boter en 50 gr boter)
  • 2 eetl nam plaa(= (Thaise vissaus op basis van garnalen)
  • 2 kippenfilets en 2 koffiel korinander
  1. Snijd het citroengras, de gemberwortel en de limoen in grove stukken.
  2. Doe de kokosmelk, de kippenbouillon, het citroengras, de limoen (met schil), de gember, de Nam Plaa en de Tom Yum samen in een kookpot en breng aan de kook. Vanaf zodra de soep kookt, draai je het vuur zachter en laat je het een kwartier trekken.
  3. Snijd de kippenfilet en de koriander in kleine stukjes.
  4. Zeef de soep en breng ze terug aan de kook. Voeg de beurre manie toe en blijf goed roeren.
  5. Voeg daarna de kippenfilet toe en laat 5 minuten meekoken.
  6. Serveer de soep met paprikapoeder en koriander.
hildeke3105
Meer inspiratie

ThaisSoepVoorgerechtHerfst