Thaise kokosgarnalen ?????????????? Kûng th?y maphr^aw

9 25 0 5
Aantal personen:
  • 24 stuk middelgrote rauwe garnalen
  • 35 gram bloem
  • 100 gram geraspte kokos
  • 2 stuk eieren, losgeklopt
  1. Verwarm de oven voor tot 180-190° C
  2. Vet een bakblik in met een beetje olie. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Bestuif de garnalen met bloem, schud het teveel eraf. Haal ze eerst door de losgeklopte eieren en nadien door de kokos. Steek een garnaal aan elke bamboespies, leg deze, in een enkele laag, op het ingevette bakblik. Bak de spiesen 15 minuten in de oven bij 180-190°C, tot de garnalen gaar zijn. Vermeng de rest van de ingrediënten in een kommetje. Dien de warme garnalen op met de dipsaus.
  3. Dipsaus :
  4. 2 eetl water 125 ml. zoete chilisaus 2 eetl grofgehakte verse koriander
  5. Tip:
  6. Voor dit recept zijn 24 bamboespiesen nodig. Week ze vlak voor gebruik ten minste een uur in koud water. Maximaal een dag van tevoren kunnen de garnalen aan spiesen worden gestoken en kan de dipsaus worden gemaakt. Zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast
Ans Ruitenberg