Thaise kippensoep

169 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 l water
  • 2 blokjes Knorr Finesse kipbouillon
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels fijngesneden vers korianderblad om te garneren
  • 300 g kipfilet
  • 100 g champignons
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  1. Pers de knoflook fijn in een knoflookpers.
  2. Snij de kipfilet in blokjes en de champignons in plakjes.
  3. Verrhit de Solo in een soeppan en bak hierin de blokjes kipfilet goudbruin.
  4. Voeg de knoflook en champignons toe en bak deze 2 minuten mee.
  5. Maak 1 l kippenbouillon door 2 blokjes bouillon kip op te lossen in 1 liter water.
  6. Voeg de kippenbouillon, de kokosmelk en de sambal toe.
  7. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
  8. Serveer de soep en strooi er de koriander over.
Solo
Meer inspiratie

ThaisSoepHoofdgerecht