thaise kippensoep met noedels

15 60 2 5
Aantal personen:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
  • 400 gram kipfilet (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 100 ml cocos crème melk
  • 1 liter warme kippenbouillon
  • 2 eetlepels vers geperste sap van een citroen
  • 2 eetlepels pindakaas met stukjes noot
  • 100 gr eiernoedels (in kleine stukjes gebroken)
  • 1 eetlepel lente-ui (fijngehakt)
  • 1 eetlepel verse koriander (fijn gehakt)
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 50 gr cocospoeder
  • 2 kleine chilipepers
  1. Doe de olijfolie in een pot & verhit totdat ze gloedheet is.
  2. Doe de fijn gehakte knoflook in de pan & bak ze goudbruin.
  3. Neem de blokjes kippenfilet & roerbak ze bij de knoflook tot ze gaar zijn (ik laat ze beetje krokant worden zelfs).
  4. Giet de kippenbouillon & de cocos crème melk bij. Roer dit alles goed dooreen.
  5. Voeg pindakaas & de eiernoedels toe.
  6. Doe het deksel op de pot & laat dit alles een kwartiertje zachtjes koken.
  7. Voeg de lente-uitjes & de verse koriander bij. Breng op smaak met zout & peper.
  8. Laat de soep nog een 5-tal minuutjes verder zachtjes koken.
  9. Als je de soep nog wilt dresseren, moet je nu het cocospoeder & de chilipepers roosteren in een pan. Pas op want je moet blijven roeren!
  10. Deze maaltijdsoep serveren in soepbord & evt bestrooien met het geroosterd mengsel van cocospoeder & chilipeper.
  11. Smakelijk!
tzonnebloemeke
Meer inspiratie

ThaisSoepVoorgerechtWinter