Thaise kippensoep met chilipeper

17 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 stengels citroengras zonder buitenste bladen
  • 4 DL kokosmelk (ongezoet)
  • 6,5 DL kippenbouillon
  • 1 cm gember geschild en in dunne plakjes
  • 2 verse rode chilipepers fijngehakt
  • 10 zwarte peperkorrels gekneusd
  • 1 limoen, zeste en 2 à 3 el sap
  • 300 gr kipfilet in dunne repen
  • 125 gr champignons in schijfjes
  • 50 gr babymais in de lengte gehalveerd
  • 3 EL Thaise vissaus
  • lenteui in dunne ringetjes (garnering)
  • koriander eventueel voor de garnering
  1. Snij het citroengras in stukken en kneus. Breng bouillon en kokosmelk aan de kook. Voeg de gember, het citroengras, de helft van de chilipepers, de gekneusde peperkorrels en de limoenzeste toe. Verlaag de temperatuur en laat 10 à 15 minuten sudderen. Giet door een zeef in een andere pan. Verwarm de soep opnieuw, voeg kipreepjes, champignonschijfjes en maïskolfjes toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen tot het kippenvlees gaar is. Roer limoensap en vissaus door de soep. Serveer warm en bestrooi met de resterende chilipeper en de ringetjes lente-ui.
NelekeP