Thaise kipkerriesoep

12 75 0 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 3 middelgrote wortels
  • 1 kipfilet (ca 400gr)
  • 1 tl peperkorrels
  • zout en peper
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr verse gember
  • 1 el olie
  • 1-2 el bloem
  • 2 el kerriepoeder
  • 100 gr slagroom
  • cayennepeper of chilipoeder
  • 1-2 el limoensap
  • koriander voor de garnering
  1. - pel de ui en snijd hem in vieren
  2. - schil de wortels, maak ze schoon en snijd 1 ervan in grove stukken
  3. - maak de kipfilet schoon en breng het samen met de ui, de grof gesneden wortel en de peperkorrels in 750 ml water met een snufje zout aan de kook
  4. - laat de bouillon ca 35-40 min zachtjes doorkoken met het deksel op de pan
  5. - schep regelmatig het schuim van de oppervlakte van de bouillon
  6. - snijd de 2 overige wortels in fijne reepjes
  7. - pel de knoflook, schil de gember en snipper ze beide
  8. - haal het vlees uit de bouillon en laat afkoelen, zeef de bouillon en zet hem even weg
  9. - braad het vlees in een grote (soep)pan in de hete olie aan beide kanten bruin, breng op smaak met peper en zout en neem uit de pan
  10. - bak de wortelreepjes, de gember en de knoflook kort aan in het braadvet
  11. - voeg daar de bloem en de kerrie aan toe en laat deze kort bruineren
  12. - roer de bouillon en de slagroom gelijkmatig door het kerriemengsel
  13. - breng de soep aan de kook en laat hem ca 10 min zachtjes doorkoken
  14. - breng op smaak met zout, peper en limoensap
  15. - snijd de kip in schijfjes en verwarm deze opnieuw in de soep
  16. - serveer de soep met enkele plakken kip in het midden en garneer het geheel met een paar blaadjes koriander
Lydievr
Meer inspiratie

ThaisSoepVoorgerechtWinter