Thaise kipcurry met sperziebonen

35 25 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr pandanrijst
  • 2 el olie
  • 300 gr kippendijvlees
  • 2 el Thaise groene currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 gr sperziebonen
  • peterselie of koriander
  1. Kook de rijst.
  2. Snij de kipfilet in blokjes.
  3. Verhit in een wok de olie. Bak de kipblokjes rondom bruin.
  4. Schep er de currypasta door en bak 1 minuut.
  5. Schenk de kokosmelk in de wok en breng aan de kook.
  6. Voeg de sperziebonen toe en kook de curry, op laag vuur, in 8-10 minuten gaar.
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  8. Schep de rijst in 4 diepe borden of kommen en schep er de kipcurry op. Bestrooi met peterselie of koriander.
mbunt