Thaise gegrilde kip

533 0 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 kip doormidden gesneden
  • Solo Vloeibaar
  • 4 stengels citroengras fijngesneden
  • 8 teentjes knoflook in schijfjes gesneden
  • 3 el geraspte gember
  • 1 el grof gemalen zwarte peper
  • 1 kl zout
  • 1 kl vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el suiker

voor de saus

  • 4 el fijngesnipperde sjalot
  • 1 el grof gemalen gedroogde chilipeper (flakes)
  • 1/2 el garnalenpasta
  • 1 kl tamarindepuree
  1. Plet het citroengras, de knoflook, gember, zwarte peper, suiker en het zout in een vijzel tot een pasta, voeg de sojasaus en de vissaus toe en meng.
  2. Wrijf de kip in met deze mengeling en laat minimum 4 uur marineren in de koelkast.
  3. Wrijf een ovenschotel in met Solo Vloeibaar. Leg hierin de gemarineerde kip en bak ze gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven op 180┬░C.
  4. Plet alle ingredi├źnten voor de saus in de vijzel tot een dikke saus.
  5. Snijd de kip in stukken voor het opdienen of laat ze heel.
  6. Serveer met kleefrijst en de saus.
Solo
Meer inspiratie

ThaisGevogelteHoofdgerecht