Thais stoofpotje

19 180 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg runderlappen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 zakje rode currypasta (70gr)
  • 2 el sesamolie
  • 1 runderbouillontablet
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 400 gr pandanrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 gr peultjes
  • 125 gr sojascheuten
  1. - snijd het vlees in blokjes van 2 cm
  2. - roer de knoflook en de currypasta door de sesamolie en meng door het vlees
  3. - laat het vlees een halfuur afgedekt in de koelkast marineren
  4. - maak ondertussen 750 ml runderbouillon met 1 tablet
  5. - zet de wok op een hoog vuur en laat heet worden
  6. - verhit de zonnebloemolie en bak het vlees en de ui kort aan, voeg een derde van de bouillon toe en laat het vlees ruim 2 uur op een laag vuur stoven, met de deksel op de pan
  7. - voeg tussendoor steeds wat bouillon toe zodat het niet te droog wordt
  8. - kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  9. - schenk de kokosmelk bij het vlees en voeg de peultjes toe
  10. - schep om en laat nog 5 minuten koken
  11. - voeg de sojascheuten toe
  12. - Serveer met de rijst.
  13. Je kan dit gerecht de dag tevoren klaarmaken, bewaar in de koelkast en warm traag op.
  14. Voeg de sojascheuten op het laatst toe.
Lydievr