Thai Sweet Chili sauce

12 30 4 5
Aantal personen:
  • 3 teentjes Knoflook
  • 3 stuks Spaanse Peper / Lombok
  • 100 gram Suiker
  • 190 ml Water
  • 1/2 eetlepel Zout
  • 60 ml Appelciderazijn
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels Water
  1. Doe knoflook, peper, suiker,zout en appelciderazijn in een blender.
  2. Pureer alle ingredi├źnten tot je hele kleine stukjes peper over hebt.
  3. Doe dit mengsel in een steelpan en verwarm. Laat ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Maak een mengsel van de maïzena en de 2 eetlepels water. Roer dit goed door, en giet bij het pepermengsel. Laat nog een minuutje zachtjes pruttelen en haal dan van het vuur.
  5. Laat de saus afkoelen. Giet vervolgens in een glazen pot en bewaar in de koelkast.
ACE