tete de veau

7 120 4 5
Aantal personen:
  • 2 liter water
  • 1 kalfsbot
  • 250 gram champignons
  • 3 stukjes foelie
  • 2 preien
  • 4 laurierblad
  • 1 schijf knolselder
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 125 gram boter
  • 8 druppels tabasco
  • 750 gram kalfspoulet
  • 500 gram kalfsgehakt
  • 4 tabletten groentenbouillon
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 tomaat
  • 4 ktuidnagels
  • 125 gram bloem
  • 3 eetlepels madeira
  • 2 theelepels worschestersaus
  • zout en peper naar smaak
  1. Kalfsbot goed afspoelen. Breng 2 liter water aan de kook. Doe het bot, kalfspoulet, prei, ui, wortel, knolselderij, tomaat, bouillontabletten, laurier, kruidnagel en foelie hierin en laat 1,5 uur goed trekken. Schuim geregeld af. Draai intussen de gehaktballetjes en kook ze apart. Kook ook de champignons apart. Zeef de bouillon. Maak de roux, smelt de boter en roer de bloem erdoor tot een gladde massa. Voeg dan de bouillon langzaam al roerend toe. Het geheel afmaken met peper, zout, paprikapoeder, madeira, tomatenpuree, tabasco en worcestersaus. Laat tien minuten sudderen en blijf roeren. Voeg dan de champignons en gehaktballetjes toe.
wullum