Tessalonische preischotel

7 60 0 5
Aantal personen:
  • 500 g prei
  • 500 g vleestomaten
  • 3 paprika '(rood, groen...)
  • 50 g rijst
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1/2 theel. scherpe paprikapoeder
  • sap van 1/2 citroen
  • zout, witte peper
  1. Snijd de prei in 5 cm lange stukken.
  2. Breng water aan de kook met zout en blancheer de prei daarin 5 minuten.Laat daarna uitlekken in een zeef.
  3. Leg de tomaten even in kokend water, pel ze en snijd ze in schijven. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in fijne reepjes.
  4. Maak de olie heet in een pan en bak de stukken prei licht aan, laat ze niet bruin worden. Strooi de rijst erin. Leg de tomaten en paprika's in lagen erin, bestrooi ze met paprikapoeder en flink wat zout en peper.
  5. Laat alles zachtjes 20 minuten smoren.
  6. Maak voor het serveren op smaak met het citroensap.
brubru