Terrine van konijn met laurier

1 120 0 5
Aantal personen:
  • 1 konijn (1200g)
  • 250 g gehakt van kalfsschouder
  • 250 g gehakt van varkensschouder
  • 20 plakjes dungesneden spek
  • 1 losgeklopt ei
  • 3 el cognac
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 el provençaalse kruiden
  • 3 laurierblaadjes
  • peper en zout
  • 750 ml rode wijn
  • 1 wortel in stukken
  • 1 grofgehakte ui
  • 1 knoflookteentje
  • 4 laurierblaadjes
  • 6 peperkorrels
  • 1 el provencaalse kruiden
  • 1 snuifje zout
  1. Meng dag van tevoren, alle ingrediënten voor de marinade (wijn, tot einde ingrediënten). Leg er het ontbeende konijn in en zet koel weg.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Hou de filets van de rug apart. Hak de rest van het konijn fijn in de keukenmachine en meng met het gehakt. Voeg er het ei aan toe, samen met de ui. Kruid met de provencaalse kruiden, peper en zout.
  3. Bekleed een terrine met een deel van het spek. Doe er de helft van het vleesmengsel in. Druk aan. Leg er de konijnenfilets op en bedek met de rest van het gehakt. Overgiet met de cognac. Bedek met de rest van het spek en de laurierblaadjes.
  4. Zet de terrine 30 minuten in de warme oven. Verlaag de temperatuur tot 150°C en laat nog 1 uur garen.
  5. Serveer koud.
stey