Terrine van haas

212 120 Hoge moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 400 g vlees v/d haas (voor en achterpoten)
  • 400 g halfgezouten varkensschouder
  • 200 g gevogeltelever
  • 550 g varkensnek
  • 1 el suiker
  • 5 cl cognac
  • 5 cl cinzano
  • peper
  • zout
  1. Haal al het vlees door de vleesmolen.
  2. Meng het vlees met de suiker, cognac, Cinzano en kruid met peper en zout.
  3. Stort het mengsel in een terrine. Dek af met aluminiumfolie.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Zet de terrine in een bain-marie en schuif dit samen in de oven. Laat 1 uur en 45 minuten bakken.
  6. Laat afkoelen. Versnijd vervolgens de terrine in plakken.
  7. Bij deze koude terrine past een garnituur van veldsla, gelei van kweepeer, toast, julienne van witloof of knolselder en gehalveerde en ontpitte kersen.
Solo