Tempura

20 15 0 5
Aantal personen:
  • 8 st scampi (gepeld)
  • 100 gr vis filet (stevige vis bvb tonijn)
  • 8 st champignons of shiitake
  • 1 st zoete aardappel (in stukken)
  • 8 st bloemkool
  • 8 st paprika
  • 1 st ei
  • 200 ml ijswater
  • 120 gr gezeefde bloem
  1. Snij de groenten en vis in gelijke stukken.
  2. Draai ze in de bloem zodat er helemaal bloem rond hangt
  3. Zet ze opzij in een kom
  4. Meng de gezeefde bloem met het ei en ijswater
  5. er moet geen gladde massa zijn, wat klontertjes mag
  6. doe wat van het beslag bij de groenten en vis.
  7. neem een diepe pan met veel olie die je laat verhitten
  8. leg de groenten en vis erin om te laten frituren.
  9. haal ze uit het vet en laat uitlekken op een papiertje
EviBoonen