Tempura van groene asperges met Japanse dressing

4 15 5 5
Aantal personen:
  • 100 g kleine dunne groene asperges
  • 10 g verse gember
  • 3 el light room
  • 0.5 dl sojasaus
  • 2 el merin (Japanse kookwijn) of sherry
  • 0.5 tl wasabi naar smaak
  • 75 g bloem of tempurameel
  • 1 ei
  • Solo Frituurolie
  1. Voorbereiding
  2. Was de asperges en snijd eventueel een stukje van onderkant (als dat stug is) eraf. Schil en rasp de gember fijn.
  3. Meng in een pannetje de gember met de light room, de sojasaus, de merin of sherry en eventueel de wasabi. Breng aan de kook, goed doorroeren en laten afkoelen.
  4. Bereiding
  5. Verhit een flinke laag olie in een wok of frituurpan tot 170°C.
  6. Zeef de bloem en schep er het ei, 1 dl ijskoud water en ½ el sojasaus door. Niet te lang scheppen want er moeten nog klontjes in blijven zitten.
  7. Haal telkens een paar asperges door het beslag en frituur ze in de hete olie goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken terwijl de rest wordt gefrituurd.
  8. Leg de tempura op 2 bordjes en geef de gemberdressing er apart bij om de tempura in te dippen. Serveer direct.
Solo