Tatin van bladspinazie en wijngaardslakken in een bieslooksaus

15 30 0 5
Aantal personen:
  • 100 g Solo
  • 2 dl light room
  • 20 wijngaardslakken
  • 10 g Maïzena
  • 1 dl witte wijn
  • 300 g bladspinazie
  • 100 g mozzarella
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g ui
  • bieslook
  • 1 prei
  • 100 g bladerdeeg
  • kervel
  1. Voorbereiding
  2. Oven voorverwarmen op 170°.
  3. Bereiding
  4. Verwarm de bladspinazie en laat uitlekken.
  5. Klontje Solo toevoegen en kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
  6. Inoxringen van 6.5 cm diameter tot 1cm hoogte vullen met spinazie. Plakjes mozzarella erop schikken en afdekken met bladerdeeg.
  7. Ongeveer 15 minuten in de oven laten bakken.
  8. Haal ze uit de ringen en draai om op een bord.
  9. Kook de wijngaardslakken 10 minuten met de witte wijn, light room, geplette look, gehakte ajuin en fijngesneden bieslook. Kruid met peper en zout en bind met de maïzena.
  10. Snij de prei in fijne reepjes en frituur ze.
  11. Schik de tatin in het midden van het bord met de prei erop.
  12. Omring de tatin door 5 slakken en garneer met enkele kervelplukjes.
Solo