tartiflette

4 35 4 5
Aantal personen:
  • 1 reblochonkaas
  • 1 kg aardappelen
  • 500 gr gerookte spekblokjes
  • 1 eetlep olie
  • 4 ui
  • 15 dl droge witte wijn
  • 15 dl lichte room
  • p&z&look
  1. Schil de aardappelen,en kook ze bijna gaar
  2. Verhit de olie in de wok en roerbak de spek, haal het spek uit de pan
  3. Snij de ui,stoof ze in de pan, dek af en laat 10 min slinken op een zacht vuur
  4. Snij de aardappelen in schijfjes
  5. Verwarm de oven voor, wrijf de ovenschotel in met look
  6. Voeg de aardappel toe aan de uien, overgiet met de witte wijn en men 2 min.
  7. Doe er de room en de spekblokjes bij, kruid goed met peper.
  8. Giet de helft in de ovenschotel, verdeel er de helft van de reblouchon bij die je in reepjes sneed.
  9. Dek af met de rest van de mengeling
  10. Leg de andere , in 2 gesneden helft van de reblouchon met de schil naar boven op de ovenschotel
  11. Laat 20 min bakken in de oven
kruidenspookje