Tartiflette

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg aardappelen
  • 250 gr gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • 100 ml room
  • solo
  • 1 hele reblochon
  • 4 aarden kommetjes die in de oven mogen
  • peper
  • rauwkost
  • kerstomaatjes
  • witte wijn van Savoie
  1. Schil de aardappelen en snij in schijven van ongeveer een halve cm. Kook beetgaar in de microgolf.
  2. Reinig en snij de ui fijn. Stoof de ui in een beetje Solo. Voeg de spekreepjes toe.
  3. Maak de onderzijden van de aarden kommetjes nat. Doe er een laagje aardappelschijfjes in. Verdeel er de ui-spekreepjes over. Kruid met een beetje peper. Verdeel er de room over. Snij de reblochon in 2 en overlangs in Doe 1 stuk reblochon met korst naar boven op elk schaaltje. Zet in de oven (180°C) en laat ongeveer 20' bakken.
  4. Serveer de schaaltjes op een onderbordje (is ander te warm).
  5. Lekker met rauwkost en kerstomaatjes.
  6. Serveer er een witte wijn van Savoie bij.
  7. Smakelijk!
on5aim