Tartiflette

15 45 5 5
Aantal personen:
  • 800 gram aardappelen
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 200 gr spekblokjes (natuur)
  • 1 kaas (reblochon van 450-500 gr)
  • 1 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • peper
  • zout
  • boter om te bakken
  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Kook ze tot ze net niet gaar zijn.
  2. Smelt een klontje boter in een pan met antiaanbaklaag en fruit de ui en de sjalot glazig. Voeg er de spekblokjes aan toe en bak even mee.
  3. Meng de aardappelen onder het spek en schik het mengsel in een ingevette ovenschaal. Snij de kaas in plakken (de korst mag eraan blijven) en verdeel over de aardappelen. Kruid met flink wat peper en niet te veel zout
  4. 4) meng de room en de witte wijn. Giet dit over de kaas. Zet de tartiflette 30 minuten in de voorverwarmde oven. Je kan dit eventueel serveren met ijsbergsla en een stuk stokbrood. Kan ook als voorgerecht of bijgerecht gegeven worden.
Monsterbaby