Tarte Tatin met appel en vanille-ijs

1095 40 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 appelen
  • 200 g suiker
  • 100 g Solo
  • 0.5 koffielepel witte azijn
  • 5 cl calvados
  • 500 g bladerdeeg
  • vanille-ijs
  1. Verwarm de oven op 200°.
  2. Doe de Solo, de azijn en de suiker in een metalen taartvorm, zet die op het vuur en maak een karamel.
  3. Schil de appelen, haal het klokhuis eruit en snij in helften.
  4. Leg de halve appels in de karamel met de bolle kant naar boven en bedek met het deeg.
  5. Rol het overtollige deeg langs de binnenste rand van de taartvorm.
  6. Laat de taart ongeveer 20 minuten bakken in de oven, en draai ze dan om op een schotel.
  7. Dien de taart lauw op, geflambeerd met wat calvados en geserveerd met een bolletje vanille-ijs.
Solo