Tarte tatin met ananas en gember

5 55 0 5
Aantal personen:
  • 1 ananas
  • 150 g poedersuiker
  • 75 g boter in stukjes
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 portie zanddeeg
  1. Schil de anaans en snij hem in kleine driehoekjes. doe de suiker in een pan en voeg er de boter aan toe. Laat zachtjes koken tot je een blonde karamelsaus bekomt. voeg er dan de ananasblokjes aan toe en bak deze tot ze helemaal gekarameliseerd zijn. bestrooi de ananas met gemberpoeder. Haal de pan van het vuur en laat enkele minuten afkoelen.
  2. Spreid het deeg uit over een bebloemd werkblad. Snij er 4 schijven uit met een diameter die iets kleiner is dan de vormpjes. Beboter de taartvormpjes. Verdeel de gekarameliseerde ananas over de bodem.
  3. Plaats een schijfje deeg bovenop de ananas en bak in een voorverwarmde oven van 180°C 20 tot 25 min. Of tot het deeg goudbruin is. Haal de taartvormen uit de oven, plaats er een bordje op en laat 5 min. afkoelen. Haal de taarten uit de vormen en dien onmiddellijk op.
stey